Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Menüpontok

Cikkek

Szupervíziós csoport indul

2016.12.30

  Kiknek ajánljuk?

A szupervíziós csoportba azok jelentkezését várjuk, akik igényesek (segítő) szakmai működésük minőségére, ami által növelhetik személyes hatékonyságukat és a kölcsönös tanulás által új lehetőségek útjára léphetnek, saját maguk és klienseik javára is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

A pszichodráma eszköztára a szupervízió folyamatában

2016.11.10

„A pszichodráma eszköztára a szupervízió folyamatában”
címmel tartandó szakmai továbbképzésre,
melynek időpontja: 2017. folyamatos

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Mentalizáció a klinikai gyakorlatban

2014.09.15

A magyar pszichoterápiában erős pszichoanalítikus iskola, és Peter Fonagy magyar származása mellett a magyar nyelvű szakirodalomban a mentalizáció elmélete a borderline szindróma miatti terápiás érdeklődés révén is ismert.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Kapunyitási pánik - tétovázás a küszöbön

2013.03.26

 

Minden életkorban kihívásokon és buktatókon kell átverekednünk magunkat, a nehézségek pedig mintha meghatványozódnának, valahányszor mérföldkőhöz érkezünk. Egyik életszakaszból sem vezet zökkenőmentes átmenet a másikba, sőt, keveseknek sikerül krízis nélkül abszolválni egy korszakváltást – nem hiába él a köztudatban önálló kifejezésként az élet közepi válság, vagy újabban a kapunyitási pánik, melyek az életút nagy vízválasztói.

 

 

Közvetítő tevékenység

2012.09.28

A közvetítői tevékenységről szóló 2002. évi LV. törvény alapján a közvetítés olyan sajátos permegelőző, kezfogas-amb-150x150.gifkonfliktuskezelő, vitarendező eljárás, melynek célja a vitában érdekelt felek kölcsönös megegyezése alapján - a vitában nem érintett, harmadik személy (közvetítő) bevonása mellett - a felek közötti vita rendezésének megoldását tartalmazó írásbeli megállapodás létrehozása.

KIM nyilv. sz.: J/000 511 és T/001776/1

 

Feldmár András :A terapeuta dolga a szeretet

2012.09.17


„Aki traumát szenvedett el, soha sem lesz az, aki akkor lehetett volna, ha ez elmarad az életéből. Ha valami megtörtént, azt nem lehet meg nem történtté tenni. A traumába bele lehet halni, de ha az ember nem hal bele, akkor olyan képességei szabadulnak fel a túlélés érdekében, amelyek soha nem alakultak volna ki trauma nélkül. Az ember gyógyíthatja önmagát.” Interjú Feldmár András Kanadában élő magyar pszichológussa.

                                                                                                                                                              

a-nagy-csalad.jpg

 

Ön milyen vezető? - vezetési típusok és fajták

2011.08.09

Sokan nem tudják, hogy a menedzser és a vezető nem egymás szinonimái, miként azzal sincsenek tisztában, hogy a vezetési típus és stílus is mást jelent. Előbbi a vezetésről szól, utóbbi pedig inkább a személyiséghez kapcsolódik. Cikkünkben végigvesszük mindkettő elemeit, és az is kiderül, melyik vezetési stílus ma az optimális.